-

 

 

DE TRIMSALON

 

Alma Mandigers

Gediplomeerd hondentrimster

 

Opgegroeid met een dwerg schnauzer/schapendoes kruising, Tervuerense herder en Bouvier des Flandres, de ingrediënten voor een hondengek to be. Dat is absoluut gebleken. De ‘roedel’ bestaat nu uit een Spaanse waterhond, Basko (13 jaar) en een Riesenschnauzer peper en zout, Izzy (3jaar).

‚Äč

Na mijn studie tot paraveterinair (dierenartsassistent) ben ik gaan werken bij een dierenspeciaalzaak. Hier heb ik bijna 6 jaar met plezier gewerkt. Vanuit daar kwam ik op het idee om een hondentrimsalon te beginnen.

 

Ook in mijn vrije tijd zit ik niet stil. Fotograferen is een andere passie van mij. Als ik na mijn werk en mijn hobby’s nog tijd over heb nemen Izzy en ik graag deel aan een show of dogsurvival.

 

-
-

 

 

No Kidding Izzy van de Telgthoeve

2 april 2015, Brian Ve-Fi x Charming Csilla van de Telgthoeve

 

Het is eind 2014 als wij in contact komen met Trea Kroeske, fokker van Riesenshnauzers Peper en Zout. Ook wel te vinden onder de naam Riesenschnauzerkennel van de Telgthoeve (www.telgthoeve.nl) Na enkele maanden geduld hebben wij ons nieuwe honden vriendinnetje mogen ophalen; Izzy!

 

De plannen om te gaan showen waren er al snel, zo kwam ook het trimmen ter spraken. Dit is het moment geweest dat de passie voor het trimmen aangewakkerd is en goed ook. Dankzij de hulp van Trea en vele andere hebben Izzy en ik inmiddels een aantal restultaten behaald waar ik erg trots op ben.

 

Naast het showen zijn Izzy en ik ook erg actief in de hondensport, dog survivals staan regelmatig op het programma. Tussen de runs in word er ook thuis fanatiek getraind.

 

         Nederlands Kampioen

        Luxemburgs Kampioen

      Internationaal Kampioen 

 

-
-

 

 

De trimsalon

Ik heb mijn uiterste best gedaan om de trimsalon zo praktisch mogelijk in te richten. De trimsalon heeft een huiselijke uitstraling, waarbij er veel ruimte is voor de honden. Daarnaast zijn de ruimte en de meubelen goed te desinfecteren.

 

Zowel het bad als één van de trimtafels is elektrisch verstelbaar. Naast dat dit handig is voor het behandelen van verschillende maten honden, is dit ook ergonomisch verantwoord voor de trimmer en veiliger voor de grote honden.

 

Hieronder ziet u een overzicht van de trimsalon.

 

-
Maak simpel je website Eigen site maken